Kadija gematcht op haar talent Kansacademie

Als grootste culturele instelling van Haarlem zoekt Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem naar maatschappelijke verbindingen die bijdragen aan de levendigheid, de leefbaarheid en de sociale structuur in Haarlem en omgeving.

De Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem is vanuit haar missie een van de eerste aangesloten werkgeverspartners in het platform Kansacademie.  Recent heeft zij ook een van de eerste kandidaten verwelkomd die is gematcht op haar talent en niet op haar diploma's:

In gesprek met Khadija, die sinds afgelopen maand is begonnen als medewerkster in de horeca van de Stadsschouwburg & Philharmonie. Khadija (achternaam bij redactie bekend) is afkomstig uit Irak, en sinds twee jaar actief bezig met het organiseren van economische zelfstandigheid in Nederland. Khadija woont in Haarlem, heeft twee kinderen op de lagere school en is kostwinner.

Khadija: ‘Ik was tot vorige maand als werkzoekende ingeschreven bij het UWV en werd door het UWV geholpen bij het solliciteren op passend werk dat ook bij nmijn rol als moeder en kostwinner paste. Via mijn integratiecoach van Ont-moeter, werd ik ingeschreven bij het matching- en begeleidingsplatform ‘Kansacademie’ waar Ont-moeter één van de partners is. Nog geen drie uur na mijn inschrijving als kandidate bij Kansacademie , werd ik gematcht op verschillende vacatures die bij mijn talenten, ambities maar vooral, ook bij mijn schema als moeder, pasten. Ik werd dezelfde dag benaderd door de HR-manager van de Stadsschouwburg en de dag daarna kon ik beginnen met een onboarding-programma en mijn nieuwe baan!

Het matchen op mijn talenten en persoonlijke vaardigheden heeft mij binnen één dag méér gebracht dan een aantal van de verschillende begeleidingstrajecten die ik daarvoor vanuit de Overheid heb gekregen. Het bijzondere is dat de Stadsschouwburg 300 meter van het UWV-kantoor staat en deze vacature al een maand bij hen open stond!’

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie