Kansacademie Suriname

Kansacademie is een samenwerkingsplatform waarin aanbieders van arbeid, van kennisontwikkeling en van HR-begeleiding uit zowel het bedrijfsleven als de overheden in Suriname en Nederland integraal samenwerken. Zij bundelen hun kennis en maken deze beschikbaar zodat organisaties en mensen daarmee duurzaam begeleid worden op de Surinaamse arbeidsmarkt. De werkaanbieders komen zowel vanuit Europa als vanuit Suriname, en de Caribische regio. 

Kansacademie Suriname
‘Samen leren, samen (net)werken’ staat centraal bij Kansacademie. De bij Kansacademie aangesloten partners hebben hun krachten gebundeld om de Kansacademie nu ook in Suriname mogelijk te maken.

Via één integraal samenwerkingsplatform wordt de Surinaamse overheid en het bedrijfsleven in staat gesteld alle facetten van de arbeidsmarkt te bedienen: via Kansacademie.org.

Voor wie?
Kansacademie is er voor werkgevers, werkzoekenden en opleidingszoekenden. De organisatie zal zich naast het matchen van werkgevers en werkzoekenden tevens bezighouden met een programma om educatie en arbeid te combineren, werkzoekenden te begeleiden, op te leiden en tegelijkertijd praktische ervaring op te laten doen bij nationale en internationale werkgevers.

Hoe doen we dat? Samen slim de toekomst in!

De arbeidsmarkt in Suriname is onvoldoende gespecialiseerd. Er is een grote gap tussen het aanbod van werk en opleidingen enerzijds, en de wensen van werkzoekenden anderzijds. Er zijn genoeg arbeidskrachten maar vacatures blijven langdurig openstaan. Wij denken daarom dat het begeleiden van mensen naar werk op basis van persoonlijke kenmerken en talenten, in plaats van op kwalificaties alleen, een grote kans biedt. Zeker omdat wij internationaal gecertificeerde opleidingen voor functiegerichte vaardigheden aanbieden, die direct aansluiten op de praktijkwensen van de werkgever.  

Er zijn in Europa door verschillende organisaties in de afgelopen jaren ruime investeringen in onderzoek en ontwikkeling gepleegd om via objectieve en zelflerende technologieën kwalificatie-, matching- en kennisontwikkelingsprocessen beschikbaar te maken voor duurzame aansluiting van werkzoekende kandidaten en vacatures van werkgevers. Die zullen wij inzetten om duurzame werkrelaties te creëren.  

Wroko (of stuka) gi yu tamara

Door je als kandidaat gratis  aan te melden bij de Kansacademie krijg je toegang tot vacatures die matchen met je skills en talenten. Voldoet je (voor)opleiding niet? Geen nood, het platform biedt de gelegenheid voor gecertificeerde opleidingen als je gematcht wordt met een functie.

Meer weten? Maak contact met Sharon Schalkwijk of Bryan Lalay. Wij helpen je graag! 

Samenvatting:

De Kansacademie Suriname verbindt werkgevers en werkzoekenden in samenwerking met onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Wij zorgen ervoor dat kandidaten nieuwe vaardigheden leren, zodat zij voldoen aan de behoefte in de werkpraktijk. Zo maken wij de perfecte match voor een duurzame arbeidstoekomst.
 Wilt u zich aanmelden als Werkgever,  als opleidingspartner of als integratiepartner/coach om mee te helpen aa een arbeidsinclusieve 
maatschappij?  Wij verwelkomen u graag! 

Wil je ook bijdragen aan een arbeidsinclusieve maatschappij? Doe mee met de Kansacademie!

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie