Werkgevers

Vacatures zijn steeds moeilijker te vervullen.

Ruim vier op de tien werkgevers voorzien meer wervingsproblemen. Onderzoek onder ruim 6.700 ondernemingen wijst uit dat 40 procent van de vacatures inmiddels moeilijk vervulbaar is. Dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen nog een derde van de vacatures lastig in te vullen was.

Intussen groeit de druk op het huidige personeel van de bedrijven. Werkgevers doen wel hun best, aldus het UWV. Ze laten vacatures bijvoorbeeld langer openstaan, plaatsen ze nogmaals via andere kanalen of zetten hun eigen netwerk in bij de zoektocht naar kandidaten.

de Kansacademie biedt een oplossing: Als werkgever kunt u zelf uw  vacatures bij de Kansacademie aanmelden en bij iedere vacature de meest passende pre-kwalificaties en opleidingen matchen. Ook kunt u zelf plannen wanneer u uw diverse vacatures ingevuld wilt zien. 

Na uw aanmelding heeft u inzicht in het volledige opleidingsprogramma. De diverse opleidingen zijn geselecteerd in samenwerking met verschillende brancheorganisaties en specialisten uit uw specifieke sector en Stichting Edu-DEX.  U krijgt niet alleen inzicht in de voortgang van de pre-kwalificatie van uw openstaande vacatures en de ontwikkeling van de kandidaten maar kunt via onze specialisten hulp en ondersteuning krijgen bij de afwikkeling van de diverse regelingen en subsidies en loonheffingskortingen.  

Aanvullend krijgen (gedeeltelijk) arbeidsgeschikte werknemers de nodige hulp bij het (re-)integreren in het werkproces samen met een van de aangesloten integratiepartners.  Deze instelling begeleidt de kandidaat persoonlijk bij het integratieproces. Er zijn veel verschillende re-integratiebureaus met verschillende soorten van aanpak, netwerken en specialisaties.  

U kunt als werkgever de volgende concrete hulp van de Kansacademie-partners verwachten:

 1. Sneller en efficiënter de juiste kandidaat voor uw vacature, met zo nodig een ‘gefaciliteerde’ om-en bijscholing.
 2. Efficiënte toegang tot netwerk van betrokken organisaties. 
 3. Gedetailleerd en up-to-date overzicht met aanbod van relevante (potentiele) werknemers en op-, om- of bijscholingsprogramma’s.
 4. Monitoring en meetbaarheid van selectie- en matchproces en activatie.
 5. Begeleiding en verbeteren kennis en vaardigheden voor en tijdens werkperiode (LLO) .
 6. Begeleiding in HR, (fiscale) stimuleringsmiddelen & subsidies.

Testimonials 

 

Logo Company Connect Kansacademie

Angelino Siahaija, directeur bij  Company Connect 

Angelino Siahaija Kansacademie

'Ik ben als lid van de directie verantwoordelijk voor de het HRM beleid binnen Company Connect.  ‘Onze ambitie ligt op de duurzamen ontwikkeling van onze medewerkers in het verlengde van de opbouw van duurzame relaties met onze opdrachtgevers en leveranciers. De snelle innovatie ontwikkelingen in  ICT en Telecommunicatie dwingen ons tot constante vernieuwing.   

Voor ons is het initiatief ‘Kansacademie’ van  belang om als werkgever méér grip te krijgen op het proces dat nu vooral bij (semi-)publieke overheden ligt en niet voldoende aansluit bij de behoeften die wij als werkgever hebben.  Wij hebben onvoldoende omvang om een eigen bedrijfsschool te exploiteren maar hebben hier wel behoefte aan.  De Kansacademie biedt ons de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer en hoe wij kandidaten kunnen betrekken, kwalificeren en inzetten waarbij wij het grote voordeel zien dat in alle delen van de keten is voorzien en wij toch de vrije hand hebben om zaken te organiseren zodat deze specifiek passen bij onze eigen unieke propositie.   Medewerkers die een kans krijgen, zijn in onze ervaring loyaal en hebben vaak een grote motivatie. Ook begeleiding die we vanuit de Kansacademie kunnen betrekken voor het fiscale- subsidiaire en wettelijke deel, ervaren wij als positief onderdeel van de samenwerking.'

 

  Wil je ook bijdragen aan een inclusieve maatschappij? Doe mee met de Kansacademie!

  Kansacademie - inclusiviteit

  Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een inclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

  Ja! Ik meld mij aan voor de Kansacademie

  © KansAcademie.org. Website door Digital Rebel