“Resultaatgericht en betrokken creëren van samenhang”

Wat mij betreft de kern van het HRM werkveld, het is ook mijn drijfveer.

Vanaf 1980 heb ik in uiteenlopende bedrijven en instellingen gewerkt in verschillende functies/rollen/posities in loondienst en als zelfstandig ondernemer. Daardoor kan ik me heel snel aanpassen aan en inwerken in organisaties. Veranderingsprocessen, strategie, visie en ‘politieke’ werkomgevingen zijn mij niet vreemd.

Met als voornaamste kwaliteiten: leiding geven, adviseren, systemisch werk binnen organisaties, besluitvaardigheid, oplossingsgerichtheid, visie, systemisch coachen en trainen, inlevingsvermogen en rust.

Vanaf 2010 steeds nadrukkelijker als begeleider van zowel organisatie- als familieopstellingen (systemisch werk), (systemisch) coach en trainer, waarbij ik ook gebruik maak van onder andere talentenscans (zoals de TMA talentenanalyse, de OPQ, de Lagerweij talentenanalyse), Belbin teamrollen en de Passietest.

De inhoud en kwaliteit van het werk zijn voor mij het belangrijkst.’Uitstekende’ arbeidsvoorwaarden zijn op dit moment in mijn leven secundair. En ik wil ook blijven leren! Een combi van beleidsmatige en operationele werkzaamheden binnen organisaties heeft altijd al mijn voorkeur gehad.