Rijnland Facility is een van de meest snelgroeiende en innovatieve bedrijven in de branche.  Naast technische innovatie zijn wij ook vooral gericht op het menselijk aspect; de Sociale innovatie.  Wij geloven heilig in de visie van de Kansacademie: Samenwerking aan een gezamenlijk doel werkt nu eenmaal beter dan met z'n tienen elkaar beconcurreren. 

Schoonmaakbedrijven zijn meer nog dan andere sectoren actief bezig om strategische partners aan zich te binden. “Ze zijn echt een ecosysteem voor sociale innovatie aan het aanleggen. Wet- en regelgeving en SROI-componenten in bijvoorbeeld aanbestedingen van Overheidsinstanties, dragen hier aan bij. Met de partners gaan we samen op zoek naar nieuwe manieren van werken. En samenwerking is heel belangrijk voor innovatie

Een andere vorm van innovatie is dat de schoonmaakbranche een belangrijke schakel is in de circulaire economie. Zo zit er veel vernieuwing rondom afvalstromen. “Grondstoffen worden steeds schaarser en juist uit afvalstromen kunnen weer nieuwe dingen worden gemaakt en wij  zitten er met onze neus bovenop. Onze mensen zijn degenen die in staat zijn om succesvol afval te scheiden. En er zijn partijen die dat heel interessant vinden, met name in de afvalverwerkingsbranche. Het zou mij ook niet verbazen als er in de toekomst samenwerkingen ontstaan met Kansacademie-partners in de afval-industrie om daarmee de keten met de eindgebruikers te dunnen dichten. Rijnland Facility richt zich ook op technische innovatie in de branche. 'Er zijn met name in onze branche veel innovaties. Kijk naar het gebruik van sensoren en draadloze technologie voor het optimaliseren van gebouwbeheer'.