‘Zoeken, waar anderen niet weten te vinden!’

Riedel Consultancy is een specialist op het gebied van Internationale HR & Business Consultancy. Zij helpt haar klanten en partners al jaren met hun personeelsvraagstukken. Ayvel Riedel: ‘Door mijn jarenlange ervaring als HR-specialist en als business consultant kan ik bedrijven en organisaties beter helpen met het bepalen van hun functie uitvraag en het vinden van de gewenste invulling ervan’.

Breed netwerk buiten Nederland

De arbeidsmarkt staat onder hoge druk. In bijna alle sectoren is Nederland en Europa veel vraag naar goede kandidaten. Het vinden van geschikte en beschikbare krachten vraagt extra aandacht. Riedel: ‘Door mijn achtergrond en netwerk in Nederland, de Antillen en Suriname en de positie als integratiepartner van Kansacademie kunnen wij kandidaten werven in markten en regio’s die voor veel andere onbereikbaar zijn.

Succesfactor: talentgerichte selectie

De groeiende vraag van werkgevers naar geschikte kandidaten maakt het werven en selecteren van kandidaten een uitdaging. Daarnaast sluit de reguliere scholing niet 1 op 1 aan op de behoefte op de arbeidsmarkt. Dat maakt het selecteren en werven van nieuwe medewerkers een zaak die continu aandacht blijft eisen. Goed kunnen matchen is bijna een onmogelijke zaak. Steeds vaker maken recruiters gebruik van de online zoekmachines als werving tools en zijn de IT-jongens (en meisjes natuurlijk) de werving- en selectiespecialist. Als partner van Kansacademie leven we ons in de eerste plaats in de vraag van de markt.

Bij Kansacademie hebben we een duidelijke en primaire inbreng van zowel bedrijfskundige als HR- specialisten waardoor de objectieve matching via het Kansacademie platform maximaal succesvol is. Daarbij is de talentgerichte matching inmiddels een succes. In de samenwerking is Riedel Consultancy gericht op de begeleiding en organisatie van uitwisseling van vraag en aanbod tussen het Caribisch gebied en Nederland.