Als gedreven HR-consultant heb ik mij aangesloten bij de Kansacademie om medewerkers van aangesloten werkgeverspartners te begeleiden bij een duurzame loopbaanontwikkeling.

Ik doe dit Internationaal voor Nederlandse bedrijven met vestigingen in het buitenland. Op dit moment ben ik in Barcelona actief en in voorbereiding voor begeleiding in het Caribisch gebied. De Spaanse economie is vooral geteisterd dit jaar, daar deze veelal afhankelijk is van de toerismesector. Het is voor vele bedrijven een goed idee om dit jaar hun producten-en of diensten te diversifiëren, maar daarvoor moet wel gedegen om- en bijscholing van het personeel plaatsvinden.

Ik ben in Suriname opgegroeid en heb 27 jaar tussen diverse culturen, talen en religieuze waarden en normen gewoond. Na mijn bacheloropleiding in HRM heb ik gewerkt voor multinationals in de mijnbouw, bosbouw en outsourcing industrie. In 2016 rondde ik mijn masterstudie in Engeland af, waarna ik ervaring opdeed als zelfstandige HR-consultant. Ik beheers het Engels, Nederlands en Spaans en kan prettig samenwerken met mensen van verschillende afkomst.

ik ben gedreven om in samenwerking met de partners van het samenwerkingsplatform Kansacademie, mijn bijdrage te leveren aan oplossingen voor de mismatch van vraag en aanbod op de Surinaamse arbeidsmarkt.

Gedurende mijn HR-carrière in Suriname heb ik talloze sollicitanten ontmoet die hun rechten niet kenden. Religie bijv. kwam nog steeds voor op cv’s, evenals leeftijd en politieke kleur. Ik hoorde daarom ook vaker over onterechte afwijzingen na of pesten tijdens het selectieproces. Mijn doel is om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen door het matchen van objectieve criteria z.a. kennis, vaardigheden en ambities en het uitsluiten van arbeidsdiscriminatie.