Het centrum van Haarlem is rijk voorzien van horeca. Proeflokaal de Uiver is, als een van de mooiste proeflokalen van Nederland. *(Uiver is oud Nederlands voor Ooievaar !).

 

Hildo Makkes van der Deijl, is naast de uitbater/eigenaar van 'in den Uiver, ook actief met Bierlokaal Uiver en Wijnlokaal Louwtje. Hildo, is naast horeca-ondernemer een betrokken werkgever: 'Goed personeel is de kern van ieder succesvol horecabedrijf'. ‘Ik zie collega-ondernemers iemand na een halve dag al een vol terras opsturen. Dan schrik je zo’n persoon toch enorm af!? Neem ze liever eerst even aan de hand mee door het bedrijf en maak die deelgenoot in de visie en de kernwaarden van de onderneming. Ik geloof er sowieso heilig in dat je als ondernemer je personeel bij je zaak moet betrekken. Geef ze tijdens het werkoverleg de ruimte om dingen te vertellen die beter kunnen. Of waar ze tegenaan lopen? Ik heb geen personeel maar collega’s en die geef ik veel vertrouwen. Dat werkt prettiger voor hen, en het geeft jezelf ook rust.

Een van de belangrijkste waarden als werkgever is zorg voor de toekomst. Van je onderneming en de mensen die de onderneming maken tot wat zij is. Ik geloof heilig in duurzame ontwikkeling. Daar hebben we in de horeca nog wel wat te doen. Ik draag daar als werkgever van inmiddels meer dan 20 mensen, maar ook als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Haarlem, met passie aan bij.

Wj geloven in de missie van de Kansacademie; Samenwerking tussen werkgevers en werknemers is de nieuwe norm. De huidige versplintering waarin een overvloed aan publieke en private partijen zich verdringt bij de ondersteuning van arbeidsintegratie is een aparte industrie geworden die in z'n algemeenheid haar doel voorbij schiet een niet altijd primair is gericht op het succes van werkgevers en werknemers. Ik vind de ontwikkeling waarin de regering meer en meer verantwoordelijkheden rechtstreeks neerlegt bij de werknemer en werkgevers, hoopvol voor de toekomst van MKB Nederland en de Horeca-sector in het bijzonder. Op deze manier worden we beter in staat gesteld tot innovatie op het gebied van bedrijfsvoering en personeelsontwikkeling.