In de sector die zich bezighoudt met arbeidsintegratie zijn naar schatting 130.000 mensen actief. Ondanks deze grote hoeveelheid betrokken organisaties en specialisten in zowel (semi-)publieke als private organisaties ligt de arbeidsconversie van werkzoekenden, de laatste jaren gemiddeld op 12%.

Technologische innovaties, digitalisering, de overgang naar een circulaire en duurzame economie en op dit moment de pandemie Corona, hebben een enorme impact op het MKB en op de manier waarop we met arbeid en productiviteit om zullen gaan.

Deze maatschappelijke uitdagingen zetten aan om ons vizier primair te richten op resultaat en effectieve samenwerkingen, in plaats van gericht individualistisch te zijn op inspanning en eigen rendement.

Ook het inzetten van kennis en vaardigheden vereist een andere aanpak waarin zaken als transparantie en oprechtheid een belangrijke rol spelen. Matchen op talenten, persoonlijke vaardigheden en ambities, het kwalificeren en begeleiden van kandidaten en werkgevers met behulp van applicaties, artificial intelligence (AI) en objectieve data bespaart het bedrijfsleven en de Overheid niet alleen 70% tijd, maar het gebruik van objectieve tools in werving en kwalificatie heeft ook acht van de tien keer als resultaat dat de juiste persoon op de juiste plek komt. Daarnaast draagt de inzet van objectieve technologie, processen en middelen bij aan de beperking van arbeidsdiscriminatie op leeftijd, ras, geslacht, overtuiging, kleur, afkomst of  geloof.

Als Programma Manager draag ik met passie en overtuiging bij aan een oplossing voor de mismatch van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Mijn missie is het samenbrengen van mensen en instanties en hen te ondersteunen oprecht anders te denken en anders te doen.