De Week van de horeca is een XXL-editie van het jaarlijkse initiatief, de Nationale Horecadag. Ontstaan om het imago van de horeca een positieve boost te geven en om studenten en medewerkers te enthousiasmeren voor de horeca.

Ook organiseert de Week van de horeca een nieuwe verkiezing voor huidige horecamedewerkers; 'Het leukste horecateam van Nederland'. Een landelijke verkiezing waarbij juryleden tijdens de Week van de horeca de finalisten bezoeken, samen met studenten van diverse horecaopleidingen.

Tijdens de Week van de horeca laten horecabedrijven door heel Nederland zien waarom werken in de horeca zo leuk is, door middel van het organiseren van workshops en kijkjes achter de schermen. Met dit initiatief willen we dankzij deze grote krachtenbundeling en schaalkracht zoveel mogelijk mensen bereiken en ze enthousiast maken voor een baan in de horeca. Ook is de Week van de horeca voor alle huidige horecaprofessionals en worden zij tijdens deze periode nog een extra in het zonnetje gezet door werkgevers.

De Week van de Horeca is  partner in het Horeca Coöperatie programma; voor en door horecaondernemers waarin wordt bewezen dat de horeca bij uitstek dé plek is om je talent tot zijn recht te laten komen en je toekomst te bepalen. Dankzij objectieve matching op talent en efficiënt georganiseerde en duurzame arbeidsbegeleiding door een krachtig netwerk van samenwerkende (loopbaan)coaches en opleiders, wordt gezorgd voor een juiste match tussen talent en werkgever, waarin iedereen gelijke kansen heeft.