Coniche is met meer dan 30 jaar ervaring dé specialist op het gebied van het ontwerp, de inrichting en optimalisatie van klantcontact.

Onze visie is om Nederland klantgedreven te maken: met onze praktijkgerichte e-learnings, trainingen en erkende opleidingen zetten we hiermee een stap richting klantgedreven Nederland.

Met een compleet aanbod op verschillende niveaus bevorderen wij de groei van huidige en toekomstige professionals in klantcontact. ‘Coniche weet van klanten’: een slogan die de combinatie van onze kennis en aanpak, nuchter en oer-Hollands beschrijft. Wij hebben de overtuiging dat ons vakgebied altijd in beweging is, op alle verschillende fronten.

Dát is de reden waarom wij als kennispartner aangesloten bij het platform voor arbeidsparticipatie en ontwikkeling 'Kansacademie'. Onze opdrachtgevers Ook binnen de overheid helpen wij al geruime tijd verschillende organisaties én hun medewerkers met de ontwikkeling in klantcontact.

Een greep van onze opdrachtgevers binnen de overheidsbranche: Justis, GGD GHOR, Belastingdienst, RVO.nl, Politie, Rijkswaterstaat, RDW, NVWA en diverse gemeenten waaronder Gemeente Amsterdam, Gemeente Venlo, Gemeente Venray en Gemeente Westland.

Simone San Martin, Kwaliteitsmedewerker bij Gemeente Venlo:  “Het resultaat van de trainingen van Coniche is dat er nu een team staat met een solide basis op het gebied van klantcontact. Daarnaast is het team weer bewust bezig met het klantcontact. De medewerkers hebben dit als erg positief ervaren, vooral omdat er echt werd ingegaan op praktijk situaties, waardoor dit zeer bruikbare trainingen waren. Collega’s zitten niet meer in standje “cruise control” maar zijn bewust bezig met de klant en de klantvraag. De samenwerking verloopt erg prettig. De trainers denken mee, adviseren daar waar nodig, waardoor we een top resultaat hebben weten te behalen.”