Stap in de horeca

Werk je in de horecasector en wil je je verder doorontwikkelen? Zoek je hulp bij het maken van een loopbaanplan in de horeca- of hospitality sector of overweeg je een overstap naar de horeca?  vraag  dan het STAP-ontwikkelingsbudget aan waarmee je erkende opleidingen, cursussen of trainingen kunt volgen en registreer je  bij het netwerkplatform Horeca Zoekt Jou.

 

Horeca Zoekt jou

 

Het STAP-budget is een persoonlijk budget van de overheid waarmee je een opleiding, cursus of training kunt volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken. Alle door het UWV  erkende opleidingen komen in aanmerking voor deze regeling.Je vraagt STAP-budget zelf aan bij het UWV en het UWV keert de kosten tot maximaal €1.000,- uit aan de opleider.

Zo biedt de Overheid meer mogelijkheden om je loopbaan te ontwikkelen, door te groeien of een volgende positie te vinden. Zijn jij en/of jouw werkgever aangesloten bij het Kansacademie netwerk? dan helpen wij je bij het opstellen van je persoonlijke loopbaanprogramma. Als je eerst meer wilt weten over een loopbaan in de horeca, laat dan je gegevens achter op Horeca Zoekt Jou.

Iedere 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode. De eerstvolgende periode start op maandag 2 mei 2022 . Is het budget op? Probeer het dan opnieuw in een van de volgende aanvraagperiodes: 1 juli 2022, 1 september 2022 en 1 november 2022. Voor alle tijdvakken geldt: op=op dus wees er op tijd bij en schrijf je (ruim) van tevoren in zodat je op tijd je STAP-aanmeldingsbewijs hebt voor het indienen van je aanvraag.

Stap 1: Vind een horecaopleiding die bij jou past. Hier vind je via het zoekfilter  direct alle horeca- en hospitality opleidingen die onder het STAP-budget vallen.

Stap 2: Vraag het STAP-aanmeldingsbewijs aan bij de opleider Om de officiële aanvraag van jouw opleiding of cursus in te dienen heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit formulier wordt door de opleider aan jou verstrekt en moet je uploaden bij de officiële aanvraag op de website van het UWV. Wanneer je dit formulier bij de opleider aanvraagt, zorgt de opleider voor de benodigde informatie op het formulier zoals het juiste opleidingsnummer. Daarnaast zal de opleider jou ook vooraanmelden bij het UWV.

Stap 3: Vraag STAP-budget aan bij het UWV Als je het STAP-aanmeldingsbewijs hebt ontvangen van de opleider ben je helemaal klaar om de aanvraag bij het UWV te doen. De eerstvolgende mogelijkheid is op maandag 2 mei om 10.00 uur tot en met 30 juni 2022. De verwachting is dat het budget van deze aanvraagperiode binnen 1 à 2 dagen op is. Zorg dus dat je op 2 mei voor 10.00 uur klaar zit en houd rekening met een digitale wachtrij. >> STAP-budget aanvragen via het UWV

Stap 4: Start jouw opleiding of cursus Wanneer de aanvraag bij het UWV is ingediend en goedgekeurd wordt zowel jij als de opleider daarvan op de hoogte gesteld. Dit kan maximaal 4 weken duren. Jouw STAP-budget wordt definitief toegekend wanneer je de opleiding hebt afgerond met een diploma of certificaat of een aanwezigheids- of deelnemingspercentage van ten minste 80% (of ten minste 80% digitale activiteit bij digitale scholing).

Staat de opleiding die jij wilt volgen niet op de lijst? Zie je een opleiding die je wilt doen, maar komt deze nu niet in aanmerking voor STAP-budget? Doet jouw werkgever nog niet mee en wil je wel in aanmerking komen voor een loopbaanontwikkelingsprogramma? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag! 

 

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie