Texel Academy

Met de oprichting van de Texel Academy slaan Texelse ondernemers de handen ineen om het groeiend personeelstekort op het eiland terug te dringen. De werkgevers willen met het bieden van een horecaopleiding én betaalbare woonruimte en een baangarantie investeren in arbeidskrachten die het Waddeneiland hard nodig heeft. Er is plek voor 40 leerlingen.

De proef in schooljaar 2018-2019 was ook al succesvol: de helft van de deelnemers vestigde zich na afronding van de opleiding op het eiland. Mede dankzij dat succes wordt de Texel Academy officieel gelanceerd. Vanuit het programma De Kop Werkt!, waarin provincie Noord-Holland samenwerkt met de gemeenten Schagen, Hollands Kroon, Texel en Den Helder, worden onder andere aan de leerlingen masterclasses aangeboden.

Ondernemers Texel maken vuist tegen personeelstekort

Het Waddeneiland ontvangt elk jaar rond de 1,2 miljoen toeristen, zij zijn de grootste inkomstenbron voor de eilanders en zorgen voor veel werkgelegenheid. Maar Texel vergrijst en vooral in de verschillende horecazaken loopt het personeelstekort op.

Unieke kans om te leren, wonen en werken
Na het succes van vorig jaar stellen de horecaondernemers voor het komende curriculum 40 plaatsen beschikbaar op de Academy. Tot 1 mei 2019 kunnen avontuurlijk aangelegde jongeren zich aanmelden voor deze bijzondere ervaring. De mogelijkheden om te leren in deze unieke omgeving zijn talrijk: van een sterrenrestaurant tot visgroothandel, en van vakantiepark tot exclusief boetiekhotel. Gin en bier maken leren ze bij de lokale brouwer, kokkels vangen ze zelf en ze gaatnop jacht met een professionele jager.

Op 7 september worden 40 deelnemers die de strenge selectieprocedure hebben doorstaan verwelkomd op de campus. Voor de duur van een jaar zijn zij direct onderdeel van de Texelse gemeenschap waar wonen, werken en leren hand in hand gaan.

Ook interesse? Aanmelden voor de selectieprocedure kan voor 1 mei 2019 via de website van Texel Academy.

Kansacademie - inclusiviteit

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een inclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan voor de Kansacademie