Kansacademie zoekt vrijwillige participatiebegeleiders

Kansacademie is de sociale samenwerkingsorganisatie die mensen begeleidt bij het snel en efficiënt organiseren van werk en werkgevers ondersteunt bij de instroom en doorstroom van mensen. Dit doet zij op basis van matching op persoonlijke talenten en ambities van kandidaten en niet op basis van hun diploma’s afkomst, geloof of geslacht.

Wij zijn op zoek naar vrijwillige participatiebegeleiders/coaches voor kandidaten in de verschillende regio’s in Nederland en in de overzeese gebieden.

Als begeleider help je mensen die op zoek zijn naar werk en werkgevers die op zijn naar medewerkers.  Je helpt kandidaten bij het formuleren van doelen en het ontdekken en benoemen van hun kwaliteiten en vaardigheden. Met uitzoeken van een geschikte werkervaringsplek, arbeidsmatige dagbesteding of regulier betaald werk.

Je werkt nauw samen met andere collega’s, met HR-specialisten, met werkgevers en begeleidingsorganisaties binnen het sociaal domein. Je voert de regie over je eigen kandidaten- en werkgeverspoule en draagt je steentje bij om een zo duurzaam mogelijke begeleiding te vormen naar regulier werk. Dat werk wordt  aangeboden door werkgevers die open staan voor de duurzame arbeidsparticipatie en werving van mensen op basis van persoonlijke talenten. Je hebt intensief en veelvuldig contact met elkaar en de verschillende partijen in de keten.

Belangrijk is dat je in staat bent verbanden te leggen en samen met je collega’s en betrokken specialisten de kansen op een duurzame arbeidsrelatie te vergroten. Daarnaast heb je een signaleringsrol op zaken die van belang zijn om te bepalen of er rechten zijn op basis van de Participatiewet. Kortom, de werkzaamheden van een participatiebegeleider bij Kansacademie zijn veelzijdig:

Welke persoonlijke eigenschappen helpen je volgens ons hierbij?:

Inlevingsvermogen vinden wij bij Kansacademie erg belangrijk. Doordat je weet wat er in de cliënten en werkgevers omgaat of misschien zelf ervaringsdeskundige bent, kun je daarop inspelen en een vertrouwensrelatie opbouwen. Je weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en bent besluitvaardig. Je bent in staat om doel- en resultaatgericht te handelen en samen met de kandidaat en eventueel een collega of specialist, te bepalen wat de kortste weg is naar het aanbod van werk Je bent een gesprekspartner voor de betrokken partijen voor het afstemmen van de meest succesvolle aanpak en begeleiding. Tot slot kun je goed samenwerken, bent vindingrijk; een echte belangenbehartiger met grote interesse in de maatschappelijk welzijn.

Wij bieden:

  • een dynamische en leuke uitdaging met veel betekenis en waardering;
  • je eigen online vrijwilligersplek met de juiste faciliteiten voor flexibele inzet vanuit huis op de tijden die je het beste passen;
  • Interne scholing en begeleiding;
  • samenwerking binnen een team van (ervaren) cliëntondersteuners;
  • regelmatige bijeenkomsten met partners en collega’s;
  • onkostenvergoeding.

Kun je niet wachten om hiermee te starten? Zet dan de eerste stap en stuur een berichtje

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie