Haarlemsche Horeca Academie

Haarlem gaat het toekomstige personeelstekort in de horeca opvangen met de 'Haarlemsche Horeca Academie'.

Vóór de coronacrisis werkten zo'n zesduizend mensen in de Haarlemse horeca. Naar schatting heeft de helft daarvan inmiddels ander werk gevonden. Hildo Makkes van der Deijl, horecaeigenaar van Proeflokaal in den  Uiver, Bierlokaal in den Uiver, Wijnlokaal in den Uiver en tevens voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Haarlem, richtte het initiatief  op met de horecaeigenaren van restaurant Zuidam, strandpaviljoen Rapa Nui, ijssalon Tante Saar, restaurant Boca en de samenwerkende partners achter het loopbaanontwikkelingsplatform Kansacademie. 

Centrale personeelsondersteuning

De Haarlemsche Horeca Academie biedt ondernemers integrale ondersteuning bij de werving, selectie, opleiding en begeleiding van nieuwe en bestaande personeelsleden en allerhande begeleiding op het gebied van HR-services en wet- en regelgeving. De initiatiefnemers zijn in de overtuiging dat iedereen de kans moet krijgen om mee te doen en zich te ontwikkelen. "Niet iedereen is geschikt om in een sterrenrestaurant te werken en niet iedereen wil in een volkscafé staan dus daar kijken we bewust naar", aldus Makkes van der Deijl. "'Mensen moeten zelf kunnen bijdragen aan hun eigen toekomst en daar nemen wij als werkgevers een verantwoordelijkheid in door bijvoorbeeld te werven en te selecteren op basis van persoonlijke talenten en kenmerken en niet zozeer op vaardigheden."  

'Leven Lang Ontwikkelen' 

Afhankelijk van de subsidiaire mogelijkheden vanuit het programma ‘Leven Lang Ontwikkelen’ en in samenwerking met mogelijke O&O subsidies worden kosten voor werving, selectie, opleidingen en begeleiding waar mogelijk verrekend. 

Daarnaast zijn er opleidingen voor mensen die de overstap naar de horeca willen maken. "Zij kunnen worden geholpen met hun eerste benodigde cursussen", zegt de horecaondernemer. "Bijvoorbeeld het certificaat Sociale Hygiëne. Ook zijn er opleidingen voor mensen die al in de horeca werken en iets anders willen. Op deze manier kan je personeel een leven lang leren."

Samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven

Volgens de initiatiefnemersi  is het initiatief nodig. "Met name omdat de communicatie tussen partijen als het UWV, de gemeente en andere opleidingsinstituten beter kan. Die weten elkaar niet altijd even goed te vinden en daarbij willen wij ondersteunen om  meer mensen de weg naar de horeca te laten vinden."

Doe je mee? 

Ben je geïnteresseerd in een leuke en uitdagende positie als 'Horeca-tijger'? Meld je dan aan als kandidaat bij Kansacademie, doe de persoonlijkheidstest en ga aan de slag!

Ben je als ondernemer geïnteresseerd in versterking en samenwerking? Meld je dan aan als geïnteresseerde werkgever, als kennisontwikkelingspartner als je relevante opleidingen of trainingen aanbiedt  of als integratiepartner wanneer je je bezighoudt met het naar werk helpen of het begeleiden van mensen in hun arbeidsontwikkeling.  

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

 

  

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie