Kansacademie Flexibel MBO

De subsidieregeling Flexibel mbo voor volwassenen (voluit: Subsidieregeling flexibel beroepsonderwijs derde leerweg) is vandaag gepubliceerd en zal in werking treden op 17 september 2019. De regeling loopt tot en met 2022. In totaal is er 20 miljoen euro beschikbaar.

Het doel van de subsidieregeling is dat de aansluiting op de arbeidsmarkt wordt verbeterd en de mismatch tussen vraag en aanbod wordt verkleind voor werkenden en werkzoekenden op mbo-niveau. Naast het bevorderen van een breed en flexibel opleidingsaanbod in de derde leerweg is het doel om samenwerking tussen bekostigde mbo-instellingen en niet-bekostigde instellingen op gang te brengen. Beide typen instellingen hebben hun eigen, unieke, pluspunten. Het uitwisselen van kennis en expertise en het delen van ervaringen kan voor de betrokken instellingen nuttig zijn en het heeft bovendien meerwaarde voor mensen die daardoor een goed en efficiënt onderwijstraject kunnen volgen.

Voor wie?
Samenwerkingsverbanden van publieke en private mbo-instellingen komen voor subsidie in aanmerking. Zij kunnen gezamenlijk subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van innovatieve en flexibele onderwijsprogramma’s voor volwassenen in de derde leerweg. De subsidie is ook bestemd voor het werven van de doelgroep, het professionaliseren van docenten en voor kennisdeling. De kennisdeling kan bestaan uit het delen van ervaringen t.a.v. leermaterialen, werkwijzen en aanpakken in netwerkbijeenkomsten.

Méér weten? Neem contact op met uw HR partners bij Kansacademie. Wij informeren en begeleiden u graag!

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie