Slim regeling voor medewerkers

Slimme ondernemers die hun mensen in staat stellen om te blijven leren, weten de beste mensen aan zich te binden, halen het beste uit hun personeel en maken daarmee hun bedrijf succesvoller.

Ben jij een MKB-ondernemer en wil je samenwerken met andere ondernemers om je bedrijf te laten groeien? Dan is de nieuwe SLIM subsidieregeling interessant voor jou! De regeling biedt financiële ondersteuning voor de investering in de ontwikkeling van werknemers. Hierdoor kunnen werkgevers bijvoorbeeld loopbaantrajecten opzetten of opleidingen bekostigen voor hun medewerkers.

Het beschikbare budget voor de regeling is 48 miljoen euro. Per aanvraag kan door een samenwerkingsverband maximaal € 500.000 subsidie worden aangevraagd. Het maximale subsidiebedrag per samenwerkingspartner is € 200.000.

Maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je erachter wat de beste manier is om samen te werken en waar je de subsidie precies voor kunt inzetten? Dat is waar Kansacademie je kan helpen.

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van MKB-ondernemers bij het aanvragen en inzetten en uitvoeren van alle onderdelen van de SLIM subsidie. Wij begeleiden je bij het opzetten van een goed samenwerkingsverband en met de opzet van de ontwikkelingsmogelijkheden die het beste bij jullie situatie passen. We ondersteunen je bij het opstellen van een gedegen plan van aanpak en bij het indienen van de subsidieaanvraag. Daarnaast bieden we ook ondersteuning tijdens de uitvoering van het plan, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de subsidiemogelijkheden.

Een groot aantal partners en specialisten bundelen hun krachten en bieden ondernemers een totaalaanpak aan. Onze begeleiding is op maat gemaakt voor jouw specifieke situatie en we denken graag met je mee over de beste aanpak . Zo kun je samen met andere ondernemers werken aan de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Binnen deze samenwerking wordt de volgende ondersteuning door de partners georganiseerd:

  1. Bedrijfsanalyse, advies en innovatie-begeleiding door bedrijfsspecialisten;

  2. Personeelstoets & kennisontwikkelingsprogramma’s d.m.v. loopbaantools, coaching- en begeleiding door HR-specialisten;

  3. Ontwikkeling van een bedrijfsspecifieke kennis- & leeromgeving; een eigen bedrijfsacademie om een leerrijke werkomgeving in het bedrijf te versterken;

  4. Opzetten en begeleiden van leer/werktrajecten om de vaardigheden van werknemers up to date te houden;

De binnen Kansacademie samenwerkende specialisten bieden niet alleen integrale begeleiding op alle onderdelen maar verzorgen ook de volledige programmabegeleiding over het volledige project; van aanvraag en begeleiding van de financieringen en subsidies, tot en met de afwikkeling en oplevering van alle programmaonderdelen en de verantwoording richting de Ministeries.

Meer weten? Neem contact op met een van onze partners. Zij informeren u graag!

Wil jij als werkgever investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers en wil je daarbij gebruikmaken van de SLIM subsidieregeling? Dan kun je ons inschakelen om vanaf 1 mei  2023 een aanvraag voor te bereiden en in te dienen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Let op: de regeling werkt op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wees er dus snel bij en neem contact met ons op!

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie