Interpoint Caribbean, c.q. Caribbean Skills Academy (CSA)  is het ontwikkelingsinstituut voor het Caribisch gebied en Suriname.

Interpoint Caribbean / CSA heeft gekozen voor integrale samenwerking met het platform Kansacademie waarin aanbieders van werk, van kennisontwikkeling en individuele (HR) begeleiding zich verenigen voor het optimaal ontwikkelen van duurzame arbeid. De samenwerking kwam tot stand vanuit de gezamenlijke filosofie dat het vraagstuk van ontwikkelen van individueel talent en van organisaties kan worden opgelost  door integrale verbinding van kennis en technologie.

Wij stimuleren de ontwikkeling in de regio door plaatselijke vraagstukken te beantwoorden met de expertise uit het internationale bedrijfsleven. Wij werken samen en vormen de brug met gerenommeerde trainers en consultants uit Nederland en de eilanden. Wij bieden doelgerichte oplossingen voor capaciteitsontwikkeling op zowel persoonlijk als organisatorisch en nationaal niveau. Daarbij helpen wij overheden en organisaties in alle bedrijfstakken bij een breed scala aan zakelijke en beleidskwesties.

Interpoint Caribbean / CSA  biedt zowel online als klassikale trainingen en opleidingen aan particulieren en aan organisaties (incompany) op maat. De aangesloten ervaren Internationale trainers e, docenten en coaches zijn gespecialiseerd in specifieke branches. De aanpak leidt tot concrete en meetbare resultaten.

Maar Interpoint Caribbean / CSA  doet meer dan trainingen geven; we zijn als Kansacademie partner adviseur en partner bij ontwikkeltrajecten, zowel in de breedte als in de diepte. We betrekken zoveel mogelijk belanghebbenden binnen de organisatie bij het trainingsprogramma. Hierdoor neemt het rendement toe en worden de programma’s breed gedragen en goed geïntegreerd in de rest van de organisatie. Daarnaast ondersteunen wij bij  specifieke vraagstukken, zoals marktontwikkelingen, recruitment en interim management. Tenslotte bieden wij onze expertise aan als samenwerkingspartner voor institutionele partijen in het ontwikkelen van brede educatieve programma’s met maatschappelijk nut en economische rendement. Interpoint Caribbean / CSA  helpt organisaties, teams en individuen bij het succesvol ontwikkelen van productiviteit, relaties en kwaliteit.

Als partner van Kansacademie Suriname bieden wij de Surinaamse arbeidsmarkt de mogelijkheid om op een effectieve en efficiënte wijze mensen op te leiden en de vacatures te matchen aan juiste kandidaten. Met onze kracht en netwerk in Suriname bieden we als Kansacademie Suriname een platform waar het internationale bedrijfsleven en de werkzame bevolking men niet omheen kunnen. We werken met onze partners snel, met passie en hebben een pragmatische aanpak. Wij hebben liefde voor het vak en zijn daardoor flexibel en gedreven om u en uw organisatie inzicht te geven in uw processen en management. Hierdoor streven uw medewerkers in korte tijd uw organisatiedoelstellingen na.

NB: We hebben “teruggeven aan de gemeenschap” verankerd in onze missie. Een percentage van het totaal aantal arbeidsuren, bedrijfskapitaal en/of producten en oplossingen komt daarbij structureel ten goede aan non-profit instellingen op de verschillende eilanden en Suriname. Inzetten voor de samenleving draagt bij aan de ontwikkeling van het land. Onze Giving Back is succesvol dankzij de inzet van zeer actieve en betrokken trainers en consultants. Ze investeren tijd, energie en aandacht, en geven zo iets terug aan de samenleving.