Oranjefonds en BEMM Kansacademie

St. BEMM en het Oranjefonds ondersteunen vanuit het programma 'Dromenvangers' het initiatief 'Kansacademie' op weg naar een betere arbeidsinclusiviteit.

Een aantal initiatiefnemers hebben het idee gehad een platform voor laagdrempelig passende online, deels klassikale leer- & onboarding- programma’s voor kansarm(er)en te ontwikkelen. 'Met dit platform maken wij het mogelijk om versneld een (nieuwe) start te maken op de arbeidsmarkt door effectief te sturen op de kwalificaties van potentiële werkgevers', aldus Mick Slaap, een van de betrokkenen in dit programma.

De Kansacademie leidt naar een certificaat of diploma dat de kansen op economische zelfstandigheid doet toenemen en aansluit bij de concrete wensen en kwalificaties van aangesloten werkgevers. Als versterkend element moet de Kansacademie deel uit gaan maken van de brede Haarlemse en Amsterdamse re-integratieketen. Door middel van een trainingsprogramma aanvullend op de reguliere cliënten-begeleiding, gaat de deelnemer versneld richting participatie en werk. Met onze aanpak werken wij op meerdere niveaus aan arbeidsparticipatie: We, inventariseren, integreren en kwalificeren en zorgen daarmee voor versnelde arbeidsinclusiviteit.

Betrokken organisaties:

  1. Stichting BEMM: De Schalkwijkse welzijnsstichting BEMM helpt en verleent begeleiding aan initiatieven van bewoners en ondernemers die bijdragen aan de versterking van de circulaire economie, het welzijn en de duurzaamheid van Schalkwijk. BEMM verbindt mensen met ideeën of vragen aan mensen die hen verder kunnen helpen met bijvoorbeeld kennis en financiering voor hun idee, een plek of project en samenhang creëren tussen de diverse bevolkingsgroepen in de wijk.  
  2. Oranje Fonds: Het Oranjefonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
  3. Wijkraad Molenwijk: De Wijkraad Molenwijk is een groep actieve vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het behartigen van de belangen van de wijk. Haar doel: een mooie, leefbare en levendige wijk. Kernpunten zijn daarbij samenhang in de wijk, voldoende activiteiten voor jong en oud en aandacht voor cultuur. Dat doen we onder andere in samenwerking met de gemeente, de woningcorporaties en de wijkagent. Voor meer informatie check: http://www.wijkraadmolenwijk.nl

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie