Kansacademie - laaggeschoold werk

In opdracht van het ministerie van SZW is een onderzoek uitgevoerd naar de aansluiting tussen vraag en aanbod van laaggeschoold werk. Aanleiding was de vraag welke motieven hierbij een rol spelen. Daarbij is onderzoek gedaan naar de motieven van de drie betrokken partijen: werkgevers, uitkeringsontvangers en uitvoerders (gemeenten en UWV).

Er zijn volop baankansen in sectoren waar veel laaggeschoold werk is, hetgeen onder meer blijkt uit het feit dat een aanzienlijk deel van het werk door buitenlandse arbeidskrachten wordt gedaan. Volgens de schattingen waren er in 2009 ongeveer 300 000 personen uit Midden-en Oost-Europa in Nederland2. Veel van hen verrichten on- of laaggeschoold werk. Lees meer...

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie