Kansacademie krimp Haarlemmermeer

De regio Haarlemmermeer, waar ook Schiphol toe behoort, is in het eerste half jaar van 2020 het zwaarst getroffen door de coronacrisis. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

De Nederlandse economie kende in het tweede kwartaal een ongekende krimp van 9,3 procent. De economische neergang verschilt echter sterk per regio. In sommige regio's was de krimp veel zwaarder, in andere juist minder, zo heeft het CBS berekend voor de meer dan vijftig regio's. De regio Haarlemmermeer, met de luchtvaartindustrie en Schiphol als kern, is van alle regio's het hardst getroffen door de coronacrisis. De economie kromp er met ruim 28 procent.

Ook aanpalende sectoren als de Horeca in de regio (Haarlem als horecastad van Nederland) die normaliter profiteren van de luchtvaart, worden zwaar geraakt. Gemeente Haarlemmermeer is met meer dan 100.000 inwoners een van de grootste gemeenten van Nederland .

Lees meer:

 

Kansacademie - inclusiviteit

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een inclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan voor de Kansacademie