Panteia rapport

Half april heeft onderzoeksbureau Panteia haar rapport ”Belemmeringen voor deelname aan Leven Lang Ontwikkelen” aangeboden aan de Tweede Kamer.

Het rapport laat zien dat er belemmeringen zijn bij burgers om zich te blijven ontwikkelen en draagt oplossingen aan. De doelgroepen van het onderzoek zijn werkenden (opgeleid t/m MBO) met een vaste baan en 10-20 jaar werkervaring, flexkrachten (oproepkrachten, mensen met 0-uren contracten, (schijn)zelfstandigen) en alleenstaande moeders (met werk, met een uitkering en zonder werk en uitkering). Voor deze doelgroepen beschrijft het rapport wat voor elke groep belemmeringen zijn bij het scholen, voorwaarden die kunnen helpen bij een leven lang ontwikkelen (drivers) en oplossingsrichtingen. Belemmering hebben onder andere te maken met gebrek aan urgentiebesef, geen toekomstbeeld van het werk, negatieve schoolervaringen en gebrek aan financiële middelen. Als oplossingsrichting noemt Panteia onder andere een onafhankelijk loopbaanadvies/loopbaanscan die mensen inzicht geeft in waar hun kansen en mogelijkheden liggen. Lees hier meer.

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie