Kansacademie NL Leert door.

Het grote verloop van personeel zadelt het Nederlandse MKB al jaren met hoge kosten op.
Zij investeren aanmerkelijk in het zoeken en inwerken van nieuwe medewerkers.

Op dit moment gebruiken veel MKB ondernemers in zwaar getroffen sectoren als bijvoorbeeld de Horeca de verruimde NOW 2.0 regeling voor het gedwongen afscheid van hun medewerkers. Deze medewerkers, waarin in de afgelopen periode is geïnvesteerd, vallen hierdoor buiten de boot en komen in de overheidszorg van het UWV en vervolgens de bijstand terecht.

Wanneer het tij straks keert moet de MKB ondernemer echter weer opnieuw investeren in het vinden en onboarden van nieuw personeel.

Om deze kortcyclische en negatieve ontwikkeling te beperken, trekt het kabinet 50 miljoen euro uit voor omscholing van personeel via het crisisprogramma 'NL leert door'. Vanaf juli kunnen werknemers kosteloos online scholing en ontwikkeladviezen volgen om zich aan te passen aan de nieuwe economische situatie. Werkgevers die de NOW-regeling aanvragen, worden daardoor in staat gesteld hun werknemers te stimuleren om bij- en omscholing te gaan volgen.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw medewerkers? Neem contact met ons op. Wij zijn er voor elkaar...

Kansacademie - inclusiviteit

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een inclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan voor de Kansacademie