Stap Budget Kansacademie

Het STAP-budget is het jaarlijkse Overheidsbudget voor individuele kennisontwikkeling. Hiervoor is op dit moment 200 miljoen Euro beschikbaar, dat resulteert in een persoonlijk ontwikkelbudget van 1.000 euro voor ieder lid van de Nederlandse beroepsbevolking. Ter illustratie: Dat zijn ongeveer 10 miljoen mensen vanaf 18 tot en met 67 jaar. 

De invoering ervan per 1 januari 2022 is een belangrijke mijlpaal in de eind 2020 door de Rijksoverheid gepubliceerde 'Routekaart Leren en Ontwikkelen'. in het verlengde van  voor het strategische programma 'Leven Lang Ontwikkelen'.  

Je kunt straks kiezen uit een breed kennis- en ontwikkelingsaanbod waarvoor je je persoonlijke STAP-budget kan benutten.  Je kunt een (verkorte) MBO-, HBO-, of WO-opleiding doen, een EVC-traject, een training of vakopleiding. Op de Kansacademie vind je straks gemakkelijk de STAP-opleidingen van Kennisaanbieders binnen de samenwerking in combinatie met de gevraagde kennis vanuit aangesloten werkgevers in sectoren als bijvoorbeeld bouw, horeca, zorg, beveiliging, duurzaamheid en techniek die aansluiten bij je persoonlijke profiel.  

Je kunt terecht voor EVC-trajecten, persoonlijke tests & ontwikkelingstrajecten en kunt aanspraak maken op persoonlijke coaching die je verder kan helpen in je werk en je bij je verdere loopbaanontwikkeling kan begeleiden.

Ben je geïnteresseerd als kandidaat? Meld je dan hier aan. Ben je geïnteresseerd als werkgever, als kennisaanbieder of als coach? Meld je dan hier aan.

Welkom in je nieuwe toekomst! 

 

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie