ABU

 

Groeit de flexibele schil wel of niet na de coronacrisis?

Die vraag stond centraal tijdens het webinar dat de ABU, de Algemene Bond Uitzendondernemingen, op 12 oktober organiseerde. Sarike Verbiest, onderzoeker bij TNO en Wim Davidse schenen hun licht op de toekomst.

 Aanleiding was het onderzoek Ontwikkelingen flexibiliteitsmaatregelen van bedrijven in Nederland. Nu en in de toekomst. dat de ABU begin dit jaar liet uitvoeren. Daaruit bleek dat bedrijven verwachten dat de flexibele schil de komende jaren kleiner wordt en daalt van 28% naar 19% in 2025. De krapte op de arbeidsmarkt en de komst van de Wab verklaarden deze verwachtingen. Ook bleek dat inleners meer en vaker hun heil in interne flexibiliteitsmaatregelen zochten. Dat sluit aan bij de oproep die AWVN onlangs deed en eerder dit jaar ook door de commissie-Borstlap werd bepleit.

 

https://www.youtube.com/watch?v=j7IOcA2JwoQ&feature=youtu.be

 

Kandidaat

 

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een arbeidsinclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan bij de Kansacademie