Omscholen in het MKB

Terwijl steeds meer mensen hun baan verliezen door de coronacrisis, is er in sommige sectoren juist een een groot tekort aan mensen.

Maar mensen op grote schaal omscholen van bijvoorbeeld de horeca naar de zorg of de ICT lukt nu niet, zeggen werkgevers, deskundigen en brancheverenigingen in 'tekortsectoren'. Hoe we nadenken over omscholen moet echt anders, zeggen zij: er is te veel aandacht voor cv's, en te weinig voor de vaardigheden die mensen al hebben. Probleem uitvergroot "Het probleem bestaat al langer", zegt Jannes van der Velde, woordvoerder van de algemene werkgeversvereniging (AWVN). "Nu komt corona en wordt het probleem uitvergroot." De afgelopen jaren is er volgens Van der Velde te weinig over nagedacht. "Door automatisering wisten we al dat veel beroepen gaan verdwijnen. Hoe ga je al die mensen snel omscholen naar de functies waar wel vraag naar is?"

Lees meer op NOS

Kansacademie - inclusiviteit

Door mee te doen met de Kansacademie draag je bij aan een inclusieve maatschappij. Een samenleving  waar iedereen kan meedoen.  ongeacht kleur, ras, geslacht, geloof of beperking. Meer weten? Meld je aan en wij nemen contact op voor het maken van een kennismakingsgesprek waarin we je graag leren kennen en je informeren over de mogelijkheden. 

Ja! Ik meld mij aan voor de Kansacademie